Spaní v solné jeskyni

04.09.2011 23:09

 

Spaní MŠ Kyselka Pramínek v solné jeskyni Flippa

 

Již třetím rokem navštěvujeme solnou jeskyni Flippa na Moskevské ulici v Karlových Varech. Jeskyně a její prostory jsou velmi vkusně vybudované a přizpůsobené potřebám dětí.

V pátek 20. 5. 2011 se uskutečnilo spaní v solné jeskyni Flippa . Tato akce nám byla nabídnuta majitelem solné jeskyně prostřednictvím paní vedoucí Evy Němejcové.

Spaní se účastnili předškoláci naší MŠ. Podmínkou účasti bylo předplatné na 10 vstupů do solné jeskyně ve školním roce 2010/2011. Bohužel, v tomto týdnu byla velmi vysoká nemocnost dětí. Ve čtvrtek odpoledne jsme se tedy rychle dohodli o náhradním řešení této situace. Přizvali jsme náhradníky za nemocné děti. Jednalo se o sourozence našich dětí MŠ, kteří měli předplacené vstupné do solné jeskyně.

Dětem se večerní pobyt v solné jeskyni velmi líbil a pojali ho jako velké dobrodružství. Nechyběla nám legrace, hra a zábava. Spali jsme ve spacáku, svítili nám nad hlavou krásné krápníky, ale i tak občas někomu ukápla slzička ze stesku po mamince.

Velké poděkování patří paní vedoucí v solné jeskyni Flippa paní Evě Němejcové. Celý rok jsme navštěvovali solnou jeskyni Flippa, kde na nás vždy čekala paní Němejcová s úsměvem na tváři. Naše spojení dálkovým autobusem z Kyselky je komplikované a proto navštěvujeme jeskyni od 8.30 hodin. Děkujeme také za to, že je solná jeskyně otevřena dle našich potřeb od 8. 30 hodin, přestože je provoz jeskyně od 9. 00 hodin.

V příštím školním roce se těšíme na další spolupráci se solnou jeskyní Flippa v Karlových Varech.